Annons
Växjö

Anna har fött med kejsarsnitt två gånger: ”Jag får höra att jag inte haft en vanlig förlossning”

Anna Mattsson har fött sina två barn med kejsarsnitt. Efter första gången behövde hon mycket återhämtning och hade blödningar i tio månader.
– Jag hade önskat att jag visste att det skulle göra så ont som det faktiskt gör, säger hon i podden Babysnack.
Växjö • Publicerad 6 juni 2022
Anna Mattsson har fött sina två barn med kejsarsnitt.
Anna Mattsson har fött sina två barn med kejsarsnitt.Foto: Anton Vasko, Arne Trautmann/Mostphotos.com

Här saknas innehåll

I Sverige föds ungefär vart sjätte barn med kejsarsnitt – planerade eller akuta. Trots detta upplever Anna Mattson, som har fött sina två barn med kejsarsnitt, att många ändå inte ser det som en riktig förlossning.

– Jag möts av folk som säger att jag inte har haft en vanlig förlossning. Men alltså, så länge jag känner att det känns bra så är det bra. Det är så häftigt att gå igenom en förlossning, oavsett hur den går till, säger Anna Mattson.

Annons

Efter Annas första förlossning förlorade hon mycket blod och hade blödningar i tio månader.

– Kejsarsnittet gick jättebra men sen ska ju moderkakan komma ut men den satt fast. Jag förlorade två och en halv liter blod när den skulle tas ut manuellt. Det var lite tufft men det läkte till slut, säger Anna.

Hör Anna berätta om sina förlossningar och hennes återhämtning i podden Babysnack. Den finns i Apple Podcaster och i Spotify, samt längst upp i denna artikel.

Här saknas innehåll

Anton VaskoSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons