Annons
Växjö

Anna Tenje deltar på toppmöte med Europas ledare

Växjö • Publicerad 14 mars 2022
Anna Tenje (M)
Anna Tenje (M)Foto: Urban Nilsson

Kommunstyrelsens ordförande i Växjö, Anna Tenje (M) deltar på måndagen på ett möte, tillsammans med ledare från länderna runt Östersjön, för att diskutera vad länderna kan göra ytterligare för att få stopp på kriget i Ukraina.

På initiativ av Gdansks borgmästare Aleksandra Dulkiewicz ska städerna under eftermiddagen diskutera vilka direkta åtgärder som Europa bör vidta, politiskt och ekonomiskt. Målet med mötet är en enad motion till Europas regeringar och till EU.

Annons

– Det är ett väldigt bra initiativ för att uttrycka vårt stöd gentemot Ukrainas kommuner och deras valda ledare. I den mycket allvarliga situation som den oprovocerade ryska invasionen har skapat ser vi att kommunerna spelar en avgörande roll för landets motståndskraft och för att säkra medborgarnas grundläggande behov, säger Anna Tenje (M) i ett pressmeddelande.

– 2000-talet skulle inte se ut såhär, det kan inte se ut såhär. Låt oss tillsammans tänka ut vad vi kan göra för att utöva påtryckningar på Ryssland och Belarus, hur vi kan få folkmorden i ukrainska städer att upphöra. Låt oss enas för att rädda liv och rädda de städer i Ukraina som ännu inte är förstörda. Jag är övertygad att trycket från Europeiska länder kan och bör öka, skriver Aleksandra Dulkiewicz i inbjudan.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons