Annons
Växjö

Anna Tenje (M) får högre betyg än Kristersson, Busch och Pehrson

Växjö • Publicerad 21 december 2022

Varje år får svenska folket sätta betyg på ministrarnas arbetsinsatser under året som gått. Mätningen genomförs av Demoskop på uppdrag av Aftonbladet och årets mätning handlar om den nya regeringen som tillträdde för två månader sedan.

Frågan som ställdes var ”Hur betygsätter du regeringens ministrar, eller statsråd som de också kallas. Om du inte känner till ministern markerar du detta” och de olika alternativen var Mycket bra, Ganska bra, Varken bra eller dålig, Ganska dålig, Mycket dålig, Tveksam, vet ej samt Känner ej till personen. Därefter sätts betyg utifrån betygsskalan 1-5 där ett är mycket dålig och fem är mycket bra. Bara de som vet vem ministern är får avge betyg.

Regeringen samlas för gruppbild på Lejonbacken.
Regeringen samlas för gruppbild på Lejonbacken.Foto: Johannes Frandsen/Regeringskansliet
Annons

Högst betyg i mätningen får försvarsminister Pål Jonson (M) med 3,3, följt av justitieminister Gunnar Strömmar (M) och Carl-Oskar Bohlin (M), minister för civilt försvar, med 3,1 i betyg.

Växjöpolitikern Anna Tenje (M), som är äldre- och socialförsäkringsminister, hamnar på en delad elfteplats med 2,7 i betyg. Hon får högre betyg än exempelvis statsminister Ulf Kristersson (M), närings- och energiminister Ebba Busch (KD) och arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson (L). Sämst betyg får kulturminister Parisa Liljestrand (M) och klimatminister Romina Pourmokhtari (L) med 2,4.

Energi- och näringsminister Ebba Busch (KD) och äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje (M).
Energi- och näringsminister Ebba Busch (KD) och äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje (M).Foto: Elima Mwinyipembe/Regeringskansliet
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons