Annons
Växjö

Anrika butiken i Växjö till salu

Växjö • Publicerad 20 februari 2023
Foto: Nadia Hagberg

Görans HiFi har funnits sedan 1968 och är ett av Sveriges äldsta ljudföretag. Men nu är butiken på Bäckgatan i centrala Växjö till salu. Det är en Hi-FI- och servicebutik som säljs med lager och inventarier.

Ägaren Göran Ottosson tog för 55 år sedan över Centralservice i Alvesta som sålde radio- och TV-apparater, bandspelare och stereoanläggningar. 1974 flyttade butiken från Alvesta till Kungsgatan i Växjö. Butiken flyttade sedan till Norrgatan innan Göran Ottosson valde att gå i pension vid 65 års ålder. Men när Göran kände sig rastlös och gamla kunder undrade om han inte skulle öppna butiken igen tog han beslutat att öppna igen. 2011 öppnade butiken på Bäckgatan.

Annons

Han har tagit fram en glaspuck, Crystal Clamp, som läggs på en vinylskiva i skivspelaren för att stabilisera vinylskivan. Det gör att musiken lyfts fram på ett annat sätt och blir tydligare.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons