Annons
Växjö

Anrika företaget stänger butiken i Växjö

Familjeföretaget Bror Pehrssons Möbler har funnits i omkring 80 år. Nu har ägarna beslutat sig för att stänga butiken i Växjö och satsa på den stora butiken i Alvesta.
Växjö • Publicerad 29 april 2023 • Uppdaterad 2 maj 2023
Mari och Jim Lundkvist är två av delägarna till Bror Pehrssons Möbler.
Mari och Jim Lundkvist är två av delägarna till Bror Pehrssons Möbler.Foto: Nadia Hagberg

Sedan 1944 har Bror Pehrssons Möbler verkat inom detaljhandeln för möbler och heminredning och blivit ett av Sveriges, till ytan, största möbelvaruhus. Sedan butiksöppningen i Alvesta för 79 år sedan har företaget vuxit och 2014 öppnade de en butik i Växjö.

Nu har ägarna, som består av flera generationer, beslutat sig för att stänga butiken på Blockvägen på Norremark i Växjö och flytta hem verksamheten till Alvesta.

Annons

– Det känns som rätt läge att flytta hem till Alvesta där vi har funnits i så många år, säger Jim Lundqvist, vd på Bror Pehrssons Möbler.

De kommer att ha öppet maj ut och sedan under ”strödagar” i sommar för att tömma Växjöbutiken. Till hösten ska butiken i Växjö vara stängd.

– Ingen personal är uppsagd och de flesta följer med till Alvesta.

I Alvesta har Bror Pehrssons Möbler en total yta på 22 000 kvadratmeter, varav ungefär hälften är utställningsyta. Med endast en fysisk butik blir det fokus och satsningar i Alvesta.

– Det kommer absolut bli satsningar i Alvestabutiken framöver. När vi flyttar hem kommer vi frigöra pengar till butiken och kommer satsa på happenings och nyöppningar. Det kommer hända mycket i Alvesta, säger Jim Lundqvist.

Fyra generationer möbelhandlare: Hanna med lilla Walter, pappa Jim Lundkvist, mamma Mari Lundkvist och lillasyster Linnéa. I mitten Arne Pehrsson. Bild från 2020.
Fyra generationer möbelhandlare: Hanna med lilla Walter, pappa Jim Lundkvist, mamma Mari Lundkvist och lillasyster Linnéa. I mitten Arne Pehrsson. Bild från 2020.Foto: Filip Sjofors
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons