Annons

Anställd vägrade lämna tillbaka sin jobbdator till kommunen

Växjö • Publicerad 25 december 2022
Foto: /Barometern

En man i 35-årsåldern som bor i Växjö fick för två år sedan ett vikariat inom skolorganisationen hos en annan kommun i Kronobergs län. Men mannen hamnade snabbt i konflikt med sin kommunala arbetsgivare och sa upp sig efter drygt ett år. Men han vägrade trots flera påminnelser att lämna tillbaka sin jobbdator.

Till slut gjorde kommunen en polisanmälan för att få tillbaka sin egendom och Växjöbon åtalades för brottet olovligt förfogande. Nu har han dömts att betala 31 000 kronor i dagsböter och skadestånd på knappt 4 000 kronor till kommunen.

Annons

Vid rättegången i Växjö tingsrätt nekade Växjöbon till brott och hävdade att han hade agerat i nödvärn. Han förklarade att han hade behållit jobbdatorn eftersom han befinner sig i en ekonomisk tvist med kommunen och datorn innehåller viktiga dokument till stöd för hans sak i tvisten. Enligt tingsrätten är det utrett att kommunen äger datorn och även om det finns dokument som är viktiga för mannen gav det honom ingen rätt att behålla den.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons