Annons
Växjö

Anställda i Kronoberg ser lön som viktigare än i resten av Sverige

Växjö • Publicerad 27 juli 2023
Växjö.
Växjö.Foto: Jonas Engman

I en ny internationell undersökning utförd av företaget ServiceNow var Sverige en av de länderna man kollade närmare på. Undersökningen, som hade fokus på kund- och medarbetarupplevelser, visade på att anställda i Kronoberg skiljer sig från resten av Sverige när det gäller flera faktorer.

Bland annat tycker 69 procent anställda i Kronoberg att lönen är en viktig faktor för en bra upplevelse på jobbet. Detta är markant över rikssnittet som ligger på 61 procent.

Annons

En annan faktor som stack ut är att anställda i Kronoberg håller arbetsplatsförmåner, som till exempel mat och dryck, högre än resten av Sverige. I Kronoberg 40 procent att det var viktigt, att jämföra med 24 procent i Sverige i stort.

Sen visade undersökningen även på faktorer som kronobergarna inte höll lika högt som resten av Sverige. Där ingick bland annat möjligheter till lärande och utveckling och möjligheten till flexibelt arbete.

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons