Annons
Växjö

Anställda på Växjöföretag får dela på 1,5 miljoner

Företaget Alutrade i Växjö har under de senaste tre åren delat ut nära fem miljoner till sina medarbetare.
– Vinstdelning skapar en samhörighet och visar att alla bidrar till företagets framgång, säger vd Mattias Söderqvist.
Växjö • Publicerad 7 april 2023
De anställda på Alutrade får drygt 40 000 kronor var i vinstdelning. Pressfoto
De anställda på Alutrade får drygt 40 000 kronor var i vinstdelning. Pressfoto

Industriföretaget Alutrade i Växjö tillverkar och levererar aluminiumprofiler till ett flertal olika branscher och har i dagsläget 40 medarbetare.

Alutrade skriver i ett pressmeddelande att bolaget under 2022 gjorde et rekordår där omsättningen ökade med nära 40 procent till 315 miljoner kronor.

Annons

Bakom ökningen står flera nya kunder och de höjda råvarupriserna, enligt Alutrade.

Alutrade har som tradition att medarbetarna ska premieras i goda tider och i år får de 40 anställda dela på över 1,5 miljoner kronor. Det innebär att varje enskild medarbetare får samma belopp, 40 203 kronor, oavsett befattning.

– Det som är kul är att vi tillsammans har gjort detta. Därför känns det extra roligt att alla får ta del av det. Vinstdelning skapar en samhörighet och visar att alla är viktiga och bidrar till företagets framgång, säger Alutrades vd och delägare Mattias Söderqvist.

Alutrades vd och delägare Mattias Söderqvist. Arkivfoto
Alutrades vd och delägare Mattias Söderqvist. ArkivfotoFoto: Filip Sjöfors

Sammanlagt har Alutrade under de senaste tre åren delat ut över 4,7 miljoner kronor till medarbetarna, vilket betyder att varje anställd har fått totalt 124 554 kronor.

Enligt vd Mattias Söderqvist kommer Alutrade, som i år fyller 40, att fortsätta utvecklas och det finns på ytterligare utbyggnader av företagets lokaler på Norremark i Växjö.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons