Annons
Växjö

Antalet boklån har minskat i Växjö under pandemin

Växjö • Publicerad 30 december 2021
Caroline Svensson, enhetschef för avdelningen barn och unga på stadsbiblioteket i Växjö.
Caroline Svensson, enhetschef för avdelningen barn och unga på stadsbiblioteket i Växjö.Foto: Calle Rydqvist

Coronapandemin har medfört att boklånen minskat, det skriver Smålandsposten. Sett till Växjö kommuns bibliotek där Braås, Gemla, Hovshaga, Ingelstads, Lammhults, Rottne, Tallgårdens, Teleborgs och Åryds bibliotek ingår, har boklånen minskat med över 126 000 stycken under 2021 jämfört med 2020.

Enligt Caroline Svensson som är enhetschef för avdelningen barn och unga på stadsbiblioteket i Växjö är det främst barnen biblioteken tappar.

Annons

– De bokar inte böcker utan kommer hit. Nu har vi ju öppet igen och jag hoppas att vi kan fortsätta ha öppet, säger hon till Smålandsposten.

Trots de många tappade boklånen finns det ett undantag och biblioteket i Rottne är det enda bibliotek i kommunen där boklånen har ökat i år.

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons