Annons
Växjö

Antalet vårdplatser ska öka på länets sjukhus

Växjö • Publicerad 1 mars 2024
Montage.
Montage.Foto: Urban Nilsson

Antalet vårdplatser på Centrallasarettet i Växjö och Ljungby lasarett ska öka. Socialdemokraterna i Region Kronoberg har yrkat på att hälso- och sjukvårdsnämnden ska ge förvaltningen i uppdrag att ta fram förslag på handlingsplan för hur antalet disponibla vårdplatser ska öka på länets två sjukhus och nämndens politiker biföll förslaget.

– Antalet vårdplatserna i Region Kronoberg har minskat och resultatet på exempelvis Ljungby lasarett blir att patienter flyttas mellan olika avdelningar. Att öka antalet vårdplatser i Region Kronoberg är viktigt både för kronobergarnas rätt till god vård men också medarbetarnas arbetsmiljö, säger Magnus Carlberg (S), 2:e vice ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.

Annons

I höstas tog Region Kronoberg beslut om att dra ner på åtta vårdplatser på medicinkliniken i Ljungby som en åtgärd för att minska behovet av hyrpersonal i regionen.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons