Annons
Växjö

Anton Dahlberg från Växjö vann guld med nya kollegan

Växjö • Publicerad 1 maj 2022
Anton Dahlberg och Lovisa Karlsson vann direkt i sin första stora tävling tävling tillsammans.
Anton Dahlberg och Lovisa Karlsson vann direkt i sin första stora tävling tävling tillsammans.Foto: SAILING ENERGY

Växjöseglaren Anton Dahlberg och kollegan Lovisa Karlsson vann guld på French Olympic Week i Hyères med hela världseliten på plats.

Anton Dahlberg har haft stora framgångar med radarpartnern Fredrik Bergström. De har vunnit två EM-guld, guld, silver och brons på VM och förra året vann de ett OS-silver i Tokyo. Men inför nästa OS tas 470-klassen för herrarna bort eftersom Internationella olympiska kommittén har beslutat sig för att 470-tävlingen ska genomföras med mixade lag, alltså med en man och en kvinna.

Annons

Anton Dahlberg satsar mot OS i Paris 2024 och bildar nu lag med Lovisa Karlsson. Tävlingen French Olympic Week var duons första internationella regatta tillsammans.

– Det har varit en helt fantastisk vecka här nere i Hyères. Det har varit hårda vindar, lätta vindar och mellanvindar. Och det har varit spännande och tajt. Det känns fantastiskt att vi får börja så här, i vår första regatta tillsammans, säger Anton Dahlberg i ett pressmeddelande.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons