Annons
Växjö

Apotek i Växjö inviger utökade lokaler

Nu på torsdag inviger Kronans Apotek Norremark sina utbyggda lokaler. Förutom förbättrade lagerutrymmen så handlar det om 50 kvadratmeter mer butiksyta.
– Det här möjliggör ett breddat sortiment, bättre kundflöden och öppnandet av ett särskilt rådgivningsrum, säger regionchefen Margareta Munge och apotekschefen Helena Glen.
Växjö • Publicerad 8 mars 2023
De utökade lokalerna möjliggör bättre kundflöden och ännu bredare sortiment, säger Margareta Munge och Helena Glen, regionchef respektive apotekschef på Kronans Apotek Norremark.
De utökade lokalerna möjliggör bättre kundflöden och ännu bredare sortiment, säger Margareta Munge och Helena Glen, regionchef respektive apotekschef på Kronans Apotek Norremark.Foto: David Färdigh

Kronans Apotek Norremark invigdes våren 2017 och regionchefen Margareta Munge konstaterade att det blev fullt pådrag direkt. Med sitt strategiska läge mitt på handelsområdet skaffade sig butiken en stor kundkrets i både Sandsbro och i orterna runt omkring som exempelvis Rottne och Braås.

– Ganska snabbt insåg jag att vi skulle komma att växa ur lokalerna. För att avlasta trycket på receptdisken och utöka lagerhållningen så uppstod behovet av mer utrymme. Vi har därför fört en tät dialog med fastighetsägaren och när grannlokalen blev tom och den här möjligheten dök upp ifjol så tvekade vi inte.

Annons

Kronans Apotek Norremark har nu utökat lagerutrymmet, något som innebär möjlighet till ett större och bredare sortiment. Inne i själva butiken har dessutom 50 kvadratmeter tillkommit.

– Vi har kunnat utöka med ännu en linje till receptdisken och allmänt kunnat skapa större butiksytor, berättar butikschefen Helena Glen.

En annan nyhet är tillkomsten av ett särskilt rådgivningsrum i anslutning till butiken.

– I ett första skede kommer vi använda det till mätning av blodtryck och personlig rådgivning. Att kunna utföra det i en lugn och avskild miljö underlättar mycket. Längre fram kan rummet även kunna användas i samband med vaccinering, säger Margareta.

De utökade lokalerna invigs officiellt nu på torsdag.

– Då kommer vi ha en mängd rabatterbjudanden och flera leverantörer är på plats och kör demo-visningar.

Lokalbehoven för Kronans Apotek Norremark är därmed tillgodosedda för denna gång. Margareta ser positivt på framtiden. Konkurrensen i apoteksbranschen är visserligen tuff men på Norremark är kundflödet stadigt växande.

– Utmaningen för oss liksom andra apotek är kompetensförsörjningen. Det här är ett bristyrke. Antalen som fullföljer och slutexamineras på farmaceututbildningarna är för få och räcker inte till.

Just medarbetarna är nyckeln i framgångsreceptet menar Margareta.

– Kompetenta medarbetare och ett gott bemötande gentemot kunderna är helt avgörande för att lyckas.

Fakta

Kronans Apotek Norremark

Företrädare: Regionchef Margareta Munge och apotekschef Helena Glen.

Öppnade: Våren 2017.

Antal medarbetare: Åtta.

Aktuellt: Imorgon, torsdag 9 mars, invigs de utökade butikslokalerna. Firas med rabatterbjudanden och demo-visningar av leverantörer.

Utökade ytor: Större lager och 50 kvadratmeter extra butiksyta. Dessutom öppnas ett särskilt rådgivningsrum i anslutning till butiken. Det ska exempelvis användas för mätning av blodtryck.

Mindre trevligt vårtecken: Pollensäsongen har nu kommit igång på allvar. Bland annat märks just nu förekomsten av al- och hasselpollen.

Det bästa med farmaceutyrket: Att kunna hjälpa människor med sin hälsa. Bland annat genom att hitta rätt medicin och få bort biverkningar och symptom. Vi får mycket positiv respons och många tack.

Här saknas innehåll

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons