Annons
Växjö

Apoteket öppnar nytt i Växjö: ”Efterfrågan är stor”

Växjö • Publicerad 15 december 2022
Gunay Tassim, apotekschef för Apoteket Hovshaga.
Gunay Tassim, apotekschef för Apoteket Hovshaga.Foto: Pressbild

Apoteket öppnar ett nytt apotek i Växjö. Den nya butiken ska öppna vid det nya trygghetsboendet på Segerstadsvägen på Hovshaga.

– Vi blir första apotek i stadsdelen och efterfrågan är stor. Läget är utmärkt i en nybyggd fastighet som också rymmer ett seniorboende med närhet till Capio vårdcentral och Ica Supermarket, säger Fredrik Färm, regionchef på Apoteket.

Annons

Apoteket har sedan tidigare tre apotek i Växjö. Det nya apoteket på Hovshaga öppnar i slutet av april nästa år och innebär tre nya arbetstillfällen. Gunay Tassim som sedan tidigare ansvarar för apoteken Samarkand och Sambandsvägen i Växjö blir apotekschef.

– Jag ser mycket fram emot att få vara med från start i Hovshaga och nu rekrytera kollegor för att kunna välkomna kunder i slutet på april, säger Gunay Tassim.

Apoteket har ungefär 400 apotek, 600 apoteksombud och drygt 3 300 medarbetare. Apoteket är statligt ägt och har en omsättning som uppgår till cirka 20 miljarder kronor.

Det nya trygghetsboende på Hovshaga. I byggnaden finns också flera verksamhetslokaler.
Det nya trygghetsboende på Hovshaga. I byggnaden finns också flera verksamhetslokaler.Foto: Detail Group, arkitekter och ingenjörer
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons