Annons
Växjö

Apotekschefen om kundernas enorma hyllningar: ”Jag är chockad”

Apotekschefen Gunay Tassim i Växjö hyllas av kunder på sociala medier efter att nyheten om Apotekets nya butik i Hovshaga kom ut.
– Jag blir glad och väldigt varm i hjärtat, säger Gunay Tassim.
Växjö • Publicerad 24 december 2022
Gunay Tassim, apotekschef för Apoteket Samarkand, Sambandsvägen och Hovshaga.
Gunay Tassim, apotekschef för Apoteket Samarkand, Sambandsvägen och Hovshaga.Foto: Pressbild

Förra veckan publicerade Smålandsposten och VXOnews en artikel om att Apoteket öppnar nytt i Hovshaga. På våra sociala medier har inläggen om nyheten fått stor spridning och många reaktioner och kommentarer. Men där har det främst inte handlat om glädjerop över ett nytt apotek utan hyllningar till apotekschefen Gunay Tassim som sedan tidigare ansvarar för apoteken Samarkand och Sambandsvägen i Växjö och nu även blir apotekschef i Hovshaga.

På VXOnews Facebooksida har inlägget fått nästan 400 gillamarkeringar och över 70 kommentarer och på Smålandsposten är det nästan 200 gillamarkeringar och över 50 kommentarer.

Annons

I kommentarerna hyllas Gunay Tassims bemötande, att han är den bästa apotekaren i landet och en person skriver att han ”är den enda anledningen till varför man åker just till apoteket vid citygross”. En annan skriver att Gunay Tassim får sätta ut vilka dagar han kommer jobba på respektive apotek han ansvarar för ”så man vet vilket man ska åka till när det är dags att hämta ut medicin/handla övriga apoteksvaror”.

Vi kontaktade Gunay Tassim för att fråga hur han ser på hyllningarna. Han har själv inte Facebook men har hört att många har skickat sina gratulationer och hyllningar.

– Det är så jätteroligt. Jag blir glad och väldigt varm i hjärtat. Det här driver mig vidare i arbetet, att känna att man har kunder som känner så här. Det är fantastiskt, säger Gunay Tassim.

Varför tror du att du är så omtyckt?

– Vi jobbar alla på olika sätt men för mig är det viktigt att bygga en relation med kunderna. Vi har många olika kundgrupper med olika behov och jag tar mig tid att lyssna. Vissa kommer in för att bara prata av sig och vissa för att handla. Jag har stark tro på den goda kraften att för varje dag vi kan, göra det bästa vi kan. Det här är ett viktigt jobb, det är inte bara att sälja en vara.

Apoteket i Hovshaga öppnar i slutet av april. Gunay Tassim kommer att fortsätta att vara apotekschef för Apoteket vid Samarkand och Sambandsvägen, något som inte alla kunder har förstått.

– En del har trott att jag ska sluta på mina nuvarande apotek och kommit in med blommor och tackat för den här tiden. Men jag kommer att fortsätta jobba här. Man blir lite chockad och vet inte riktigt hur man ska hantera det, säger Gunay Tassim och fortsätter:

– Jag har inte gjort något för att kunderna ska säga så utan är naturlig mot kunden och bygger relationer. Det är också viktigt att uppskatta kunderna som kommer av en anledning, det är tack vare kunderna som vi har jobb.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons