Annons
Växjö

Arbetet med bergtäkten igång – Gemlaborna mer positiva än tidigare

Växjö • Publicerad 28 mars 2023
.
.Foto: Lars-Goran Rydqvist

Kritiken mot Swerocks planer på en bergtäkt i Engaholm har varit stor. I oktober stod det klart att företaget kan inleda sitt arbete och Swerock har nu smygstartat. En hel del träd har avverkats i området och en grävmaskin är på plats för att börja med avbaningsarbete som innebär att det översta lagret i marken tas bort för att användas till att bygga bullervallar.

Gemla Samhällsråd har varit kritiska mot planerna men sedan ett tag tillbaka har kritiken till viss del svalnat efter att kommunikationen med Swerock intensifierats.

Annons

– Det hade varit bättre med skog, men informationen från dem har varit väldigt nyttig, säger Nils-Erik Magnusson, ordförande i samhällsrådet, till Smålandsposten.

Tanken var inledningsvis att det skulle grävas och byggas upplagsplatser vid Öpestorp, men där beslutades det om strandskydd utmed dikena, vilket gjorde att Swerock fick flytta på dessa.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons