Annons
Växjö

Arbetet med Norra Järnvägsgatan fördröjs

Växjö • Publicerad 20 december 2021
Arbeten på Norra Järnvägsgatan i Växjö.
Arbeten på Norra Järnvägsgatan i Växjö.Foto: Lars-Göran Rydqvist

Arbetet med att Norra Järnvägsgatan i Växjö startade i augusti och planerades vara klart i december, men med anledning av vädret behövs nu mer tid för att färdigställa gatan, skriver Smålandsposten.

– Arbetet har flutit på bra under hösten men sedan kom det rejält med snö och kyla. Vi har haft med i planeringen att detta skulle kunna hända men kylan och snön kom både tidigare och kraftigare, vilket gör att arbetena nu blivit försenade, berättar Sofia Iderheim, projektledare för stationsområdet, för Smålandsposten.

Annons

Arbetet beräknas i stället vara klart under andra halvan av januari 2022. Då kommer gatan återigen bli en bussgata men med bredare trottoar, ny belysning och träd längs med den norra sidan. Ett markvärmesystem kommer även att installeras under vägen för att förhindra att exempelvis snö försvårar framkomligheten.

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons