Annons
Växjö

Arbetet med patienters utskrivningar från sjukhus förbättras

Växjö • Publicerad 16 november 2022
Region Kronoberg.
Region Kronoberg.Foto: Elvedin Basic

Region Kronoberg vill förbättra arbetet runt patienters in- och utskrivning. Därför jobbar en arbetsgrupp med cirka 80 personer från kommun, primärvård och sjukhusvård för att förbättra arbetet runt patienters in- och utskrivning.

– Patienter och anhöriga ska inte behöva fundera på vem som är ansvarig. Regionen och kommunen har ett gemensamt ansvar för att det går smidigt i övergången och att informationen är tydlig och lättillgänglig, säger Roland Gustbée (M), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.

Annons

Region Kronoberg, alla kommuner och alla vårdcentraler i länet har samma journalsystem, vilket ger bra möjligheter till samarbete.

Representanter från verksamheterna vill bland annat se över kommunikationen för att prata med varandra, gå igenom hur man arbetar kring samordnad individuell planering och barnets plan.

– Vi kan använda Region Kronobergs begränsade vårdplatser bättre om de utskrivningsklara patienterna inte ligger kvar på sjukhusen. För att göra det behöver vi bättre planera inför hemgången och göra det proaktiva arbetet i hemmet i nära samverkan mellan kommun och primärvård – den nära vården, säger verksamhetsutvecklaren Maria Evertsson.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons