Annons
Växjö

Arbetslösheten ökar i länet – men minskar bland unga och utrikesfödda

Växjö • Publicerad 3 juli 2024
.Foto: Peter Kroon

Under maj månad ökade den totala arbetslösheten i Växjö kommun med 0,2 procentenheter till 7,1 procent jämfört med samma tidpunkt i fjol enligt nya siffror från Arbetsförmedlingen. 3 528 personer i åldern 16-65 år var inskrivna som arbetssökande vid månadsskiftet. Det är sjunde månaden i rad som arbetslösheten i Växjö har ökat jämfört med samma period året innan.

Samtidigt noterar Växjö kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan november 2008. Nedgången i maj var 0,5 procentenheter till 18,5 procent. Även ungdomsarbetslösheten i kommunen har sjunkit, med 0,3 procentenheter till 7,6 procent.

Annons

I maj ökade antalet långtidsarbetslösa, alltså personer som har varit arbetslösa i minst ett år, något till 1 708 personer.

Det är tufft för en hel del företag i Kronobergs län och i maj varslades 166 personer om uppsägning, vilket är betydligt fler än i april i år. Under de tre senaste månaderna har 525 varsel rapporterats i länet.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons