Annons
Växjö

Arbetsmiljöverket upptäckte en rad brister hos Växjöföretag

Växjö • Publicerad 12 februari 2023
Arbetsmiljöverket
ArbetsmiljöverketFoto: Torun Börtz

Den andra februari genomförde Arbetsmiljöverket en inspektion en inspektion hos ett företag som arbetar med stål i Växjö kommun. Av rapporten framgår att de såg en del som fungerade bra, men också en del som företaget behöver förbättra. Totalt identifierades nio brister som Arbetsmiljöverket har ställt krav på att de måste förbättras.

En av bristerna är att företaget inte har genomfört någon undersökning eller riskbedömning av den arbetsutrustning och om den är lämplig för det arbete som ska utföras. Även företagets truckar saknar i dagsläget en rutinmässig kontroll och riskbedömning, någonting som Arbetsmiljöverket slår ner på. Nu kräver myndigheten att sådana riskbedömningar sätts i rutin.

Annons

Det finns även farliga maskiner på företaget som inte har adekvata skydd för säker användning. Till exempel fyra stycken pelarborrmaskiner som inte har skydd för roterande delar. Detta är någonting som företaget måste åtgärda.

Dessa, och resterande brister, måste åtgärdas och redovisas till Arbetsmiljöverket senast den fjärde maj. Om bristerna inte åtgärdas löper företaget risk för såväl företagsvite som förbud att genomföra vissa handlingar.

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons