Annons
Växjö

Årets aprilskämt: Realityserie om Grand Samarkand och polishuset blir Villa Villekulla

Växjö • Publicerad 2 april 2023
Grand Samarkand och Polishuset i Växjö. Bilden är ett montage.
Grand Samarkand och Polishuset i Växjö. Bilden är ett montage.Foto: Montage

Under lördagen var det 1 april och många företag valde att skicka ut pressmeddelanden och inlägg på sociala medier med olika aprilskämt. Vi har samlat några av de som synts i flödena och som skickade som pressmeddelanden under dagen. Tipsa gärna oss om fler här.

Grand Samarkand annonserade att de ska släppa en realityshow om köpcentrumet under hösten ”där du som tittare får följa allt från kunder till butikspersonal, fastighetsskötare och centrumledning”. Enligt Facebookinlägget ska Keeping up with Grand Samarkand streamas exklusivt hos RealityPlay+.

Här saknas innehåll

Annons

I ett Facebookinlägg skrev Polisen Växjö, Alvesta om två nyheter. Dels att lokalpolisområdeschef Jonas Ek lämnar för att en liknande tjänst i Kristianstad, en nyhet som stämmer. Men i inlägget står det också att Jonas sista beslut för verksamheten i Växjö handlade om renoveringen av förvaltningshuset där Polisen, Åklagarmyndigheten samt Frivården huserar som enligt inlägget ska målas om.

”Det blir en hyllning till vår fantastiska författare Astrid Lindgren som har en koppling till Småland. Hennes mest kända figur bodde i ett knasigt hus där var alla välkomna”, citeras Jonas Ek i inlägget där även namnet Förvaltningshuset Villa Villekulla presenteras.

Här saknas innehåll

Hovmantorps Folkets Hus skriver på sociala medier att många har undrat vad de ska göra eftersom vi sätter upp byggställningar vid sina lokaler. Det ska enligt skämtet vara ett nytt projekt med Linnéuniversitetet där fyra nya studentlägenheter med ett gemensamt kök och en mindre matsal byggs ovanpå biosalongen. Elen ska komma från solcellspaneler och ett litet vindkraftverk och ”överskottet lagras i ett batteri för mulna och vindstilla dagar”.

Här saknas innehåll

Gymmet Wellness Studio Växjö skriver på Facebook att de efter senaste tidens händelser har valt att införa obligatorisk cykelhjälm på cykelpassen. Medlemmarna kommer framöver behöva ha med sig egen hjälp och ”kan bli nekad din plats om man inte följer vår nya regel”.

Här saknas innehåll

Växjöföretaget ERT Godis presenterar flygfrakt som beskrivs som företagets största satsning genom tidningen. Enligt ett Facebookinlägg sak företaget inom några månader ta emot fraktflygplan ovanpå deras nybyggda lager i Växjö. Det ska underlätta för oss och för våra kunder med snabbare och smidigare leveranser.

Här saknas innehåll

Det har också kommit aprilskämt för andra företag i landet.

Stim skämtar om att de inför raggarlicens för bilmusik med nervevad ruta. Den så kallade raggarlicensen kommer att kosta 1 400 kronor per fordon, och gäller för en säsongs strögande. A-traktorer och Epadunk kommer dock att vara undantagna från licenskravet. För musik över 110 decibel och bastoner under 50 Hertz utgår dubbel taxa.

– Vi på Stim älskar musik och tycker att den ska få höras, men vi tycker samtidigt att de som bor längs raggarstråken kan få välja sin musik själva. Det här är en kompromiss som borde passa alla, säger Vienas Balandis, Senior Musical Supervisor på Stim. Vienas Balandis betyder 1 april på Litauiska.

Efter att SVT förlorat rättigheterna till Bäst i test presenteras nu höstens nya satsning, Bäst på mest med Renée Nyberg och David Hellenius som programledare.

Åbro skriver att de ska börja erbjuda fridykning i sina öltankar och Carlsberg lanserar världens första öl på tub för den som vill avnjuta en kall skummande öl med en extra fyllig och krämig textur.

Annons

Pågen skämtar om att de lanserar Skalk’n Toast där påsarna endast innehåller kantbitarna på brödet.

Byggmax skriver att de byter tillbaka till det tidigare namnet Gunnars Byggnetto, för att stärka byggkedjans identitet och historia från 1993. Beslutet att för 24 år sedan byta namnet beskrivs ha varit förhastat samtidigt som ”Gunnars Byggnetto är genuint och ”fräsigt” och konkurrerar på en helt annan nivå”.

Bankomat skämtar om att de börjar med bussresor till spanska solkusten. Bussresan till Costa Del Sol väntas ta 30 timmar inklusive raster och stopp för uttag av euro vid Bankomats kontantautomat i Åstorp. De vill också erbjuda resenärerna uttag av resevaluta inne i själva bussarna.

Gröna Lund har de senaste åren arrangerat Klubbkonceptet Night Rider där nöjesparken öppnar nattklubb vissa kvällar och nätter i augusti. Nu ska de införa krav på att man ska vara singel ”för att skapa en så levande och vibrerande upplevelse som möjligt”. Konceptet ska också byta namn till Single Rider. För att säkerställa att enbart singlar besöker Single Rider krävs det att gästerna kan uppvisa en aktiv profil på en erkänd dejting-app.

Skara Sommarland öppnar Skara Ice Cold, ett kallbad som ska erbjuda gästerna en helt ny badupplevelse. De vill också veta vad besökarna tycker innan de bygger en bastu intill kallbadet eftersom ”inom kallbads-communityn ser många bastu som fusk och många föredrar lufttorkning”.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons