Annons
Växjö

Årets turistentreprenör ska utses i länet

Växjö • Publicerad 20 augusti 2022
Foto: Nadia Hagberg

Varje år sedan 2003 har ett företag i Kronobergs län utsetts till Årets turistentreprenör i länet och får presentera Kronoberg i Sveriges ”Stora Turismpriset”.

Nu är nomineringen till årets pris öppen och vem som helst kan nominera en verksamhet, förening eller organisation inom besöksnäringen i Kronoberg. Pristagaren ska bidra till nytänkande och innovativ utveckling av besöksnäringen, utveckla metodiskt och målmedvetet en hållbar verksamhet, såväl ekonomiskt som socialt och miljömässigt. Dessutom ska pristagaren utveckla, sprida och dela nya färdigheter och kunskaper för att stärka besöksnäringen.

Annons

De senaste åren har verksamheter som Sjöstugans camping, Toftastrand hotell och konferens samt Villa Viks matsalar, Ikea Museum och Kosta safaripark vunnit priset i länet.

Kronobergs vinnare utses av en oberoende jury och presenteras av Destination Småland den 13 oktober.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons