Annons

Arg man förstörde fyllecell – döms till fängelse

Växjö • Publicerad 24 september 2022
Foto: Johannes Turstam

En polispatrull omhändertog i början av maj i år en 22-årig man som befann sig i Växjö centrum och han sattes i en av arrestcellerna i polishuset. En stund senare upptäckte ett polisbefäl att 22-åringen ”stökade, rev på väggarna och fönstren och var rabiat”.

Flera poliser ingrep och flyttade mannen till en annan cell och då upptäcktes att han med ett okänt föremål hade brutit sönder delar av en vägg i fyllecellen.

Vid rättegången erkände 22-åringen skadegörelsen och berättade att han var arg efter att polisen ”tagit honom på stan utan att han hade gjort något”.

22-åringen som bor på en ort i Växjö kommun och som tidigare är dömd för brott ett stort antal gånger döms nu till en månads fängelse. Han ska betala drygt 5 000 kronor till Polismyndigheten för den förstörda väggen.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons