GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Arkitekt hade över sex miljoner i oredovisad inkomst

Växjö • Publicerad 22 september 2022
Skatteverket.
Skatteverket.Foto: ADAM WRAFTER

I flera år har det gjorts mellan 160 och drygt 200 insättningar på en arkitekts privata konto. De flesta insättningarna refererar till ett fakturanummer, fastighetsbeteckning eller namn på en privatperson eller företag men har inte redovisats. Nu har Skatteverket i Växjö avslöjat bluffen och arkitekten måste nu betala tillbaka miljoner 5,1 miljoner kronor i inkomstskatt och moms.

”Skatteverket har inhämtat underlag till ett urval av insättningarna. De inkomna svaren visar att du inom ramen för din arkitektverksamhet utfört tjänster som till exempel ritningsarbeten och varit kontrollansvarig”, skriver Skatteverket enligt Smålandsposten.

Arkitekten ska sammanlagt ha oredovisade inkomster på drygt 6,1 miljoner kronor inklusive moms, vilket innebär årliga oredovisade inkomster på i genomsnitt en och en halv miljon, rapporterar Smålandsposten.

Skatteverket i Växjö kommer också att lämna vidare uppgifterna till Ekobrottsmyndigheten för utredning om grova skattebrott och grova bokföringsbrott.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.