Annons
Växjö

Arkitekten från Växjö får Carl Larsson-stipendium

Växjö • Publicerad 20 november 2022
Mathias Kidrons examensarbete vid Chalmers innehåller ett förslag på en ny träbyggnad som är inspirerad av det grekiska templet Parthenon.
Mathias Kidrons examensarbete vid Chalmers innehåller ett förslag på en ny träbyggnad som är inspirerad av det grekiska templet Parthenon.Foto: Mathias Kidron

Årets Carl Larsson-stipendium går till Växjöbördige arkitekten Mathias Kidron som får 48 000 kronor för sitt examensarbete vid Chalmers som innehåller ett förslag på en ny träbyggnad, inspirerad av det grekiska templet Parthenon.

Enligt motiveringen har Mathias Kidron ”visat prov på utvecklad förmåga att gestalta en offentlig byggnad på en central plats i Göteborg”.

– Det är såklart en stor ära att få ett stipendium i Carl Larssons namn, men framför allt är det kul att ens hårda arbete uppskattas och värderas, skriver Mathias Kidron i ett mejl till Arkitekten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons