Annons

Arrangerar Rally-SM - första gången på tre decennier

Växjö • Publicerad 21 juni 2023
Bild från när Wäxjö MS-ekipaget Emrik Smedberg/Timmy Berntsson tävlar.
Bild från när Wäxjö MS-ekipaget Emrik Smedberg/Timmy Berntsson tävlar.Foto: Stefan Sandström

För första gången på över tre decennier ska Wäxjö MS arrangera en Rally-SM-tävling. Den går av stapeln den 23 september och klubben förbereder sig för att göra dagen speciell.

– Vi behöver hjälp av både erfarna och nya personer för att göra tävlingen till det vi vill. En final i Rally-SM är en stor sak och vi har bestämt oss för att göra en riktigt bra tävling för såväl de tävlande som för publiken och regionen. Tävlingsområdet är bestämt och kommer offentliggöras senare under året, säger Rallysektionens ordförande Erik Telehagen i ett pressmeddelande.

Annons

Tanken är att tävlingen i september inte ska bli en engångsföreteelse utan att hädanefter fortsätta arrangera SM-tävlingar.

– Vi har bestämt oss för att klubben skall växa i både antal medlemmar, aktiva funktionärer och tävlande samt egna arrangerade tävlingar. Corona-pandemin slog hårt mot rallysporten och så även mot oss i Wäxjö MS där vi tvingats ställa in tävlingen ett par år. Att arrangera SM-finalen ör ett första steg i denna återställning, säger rallytskottets Björn Jonasson.

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons