Annons
Växjö

Årsredovisningar försvann i posten – Lakers förlorar tvist om förseningsböter

Växjö Lakers årsredovisningar försvann i posthanteringen. Nu förlorar klubben striden om förseningsavgifterna, som uppgår till 10 000 kronor.
Växjö • Publicerad 8 oktober 2023
Foto: JONAS LJUNGDAHL

I vintras beslutade Bolagsverket att Växjö Lakers Idrott AB och Växjö Lakers Fastighets AB skulle betala 5 000 kronor var i förseningsavgift till staten. Orsaken till detta var att bolagens årsredovisningar inte kom in till Bolagsverket förrän i mitten av december. Enligt lagen får årsredovisningar inte lämnas in senare än sju månader efter räkenskapsårets slut.

Men Lakers tog strid mot avgifterna och överklagade till förvaltningsrätten i Härnösand, som är den domstol som hanterar dessa ärenden.

Annons

Klubben framförde att årsredovisningarna hade skickats med posten med adress Bolagsverket redan i slutet av oktober och handlingarna borde därför ha anlänt i god tid före slutdatumet den 30 november.

Men rätten går nu på Bolagsverkets linje i tvisten. Verket framförde att man hade undersökt om handlingarna hade kommit in i tid men inte hittat några bevis för det.

”Förvaltningsrätten anser att det i detta fall inte har framkommit några omständigheter som visar att det föreligger skäl för eftergift av avgifterna”, skriver rätten i domen och Lakers åker därför på att betala avgifterna.

– Det är ett mänskligt fel. De här två årsredovisningarna försvann i posthanteringen och vi fick skicka in nya digitalt, kommenterar Växjö Lakers ekonomichef Catrin Cederling.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons