Annons
Växjö

Asa Herrgård gör ny satsning

Asa Herrgård har märkt en stor efterfrågan på matlagningskurser. Nu satsar de på en matstudio i det äldre förrådet.
Växjö • Publicerad 27 april 2023
Foto: Asa Herrgård

Under det senaste året har Asa Herrgård arrangerat matlagningskurser för såväl konferensgrupper som privata grupp, bland annat styckningskurser som blivit utsålda på bara några dagar.

Nu satsar herrgården på det ökade intresset av matlagningskurser och bygger en matstudio.

Annons

”Vi kände att vi ville ta vara på den efterfrågan och samtidigt kunna utveckla idén ännu mer. Att tillsammans tillaga en trerättersmiddag efter en konferensdag eller tävla mot varandra i en matlagningsaktivitet anser vi vara en perfekt aktivitet för både små och medelstora grupper, det blir många skratt och högt i tak en sådan kväll”, skriver Asa Herrgårds vd Emma Ekaremål i ett pressmeddelande.

Matstudion som ska innehålla ett stort matlagningskök, vinkylar och konferensrum byggs i det gamla förrådet som en gång byggdes för motorsågsverkstad. Tanken är att studion ska fyllas med kurser inom bland annat matlagning, vilthantering, styckning och mat efter årstid och från olika länder. Dessutom ska en av hovmästarna utbilda sig till sommelier för att kunna hålla olika dryckesprovningar.

Planen är att den nya matstudion ska invigas innan sommaren.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons