Annons

Åse ska sätta företaget på kartan: ”Vi ska bli världsledande i Småland”

IT-konsultföretaget Softhouse verkar branschöverskridande med att utveckla mjukvara åt företag. Nytillträdd vd är näringslivsprofilen Åse Thuveson som siktar på stark tillväxt och varumärkesbyggande.
– För gemene man är Softhouse i Småland ganska okänt, men målet är att bli ett företag på allas läppar. Eller som jag uttrycker det, vi ska bli världsledande i Småland!
Växjö • Publicerad 16 december 2023
Målsättningen är att bygga varumärket så att Softhouse i Småland blir ett namn på allas läppar. Jag brukar säga att vi ska vara världsledande i Småland, säger vd Åse Thuveson.
Målsättningen är att bygga varumärket så att Softhouse i Småland blir ett namn på allas läppar. Jag brukar säga att vi ska vara världsledande i Småland, säger vd Åse Thuveson.Foto: David Färdigh

Åse Thuveson är ett välkänt ansikte i Växjös näringsliv, bland annat från sina tidigare uppdrag som försäljnings- och marknadschef på såväl Elite Hotels som Nordlo. Nu har hon tagit sig an nästa utmaning, som vd för Softhouse i Småland.

– Det här kändes som helt rätt steg för mig. Att få jobba med mjukvara är nytt och spännande och samtidigt lockades jag av att Softhouse i Småland är ett företag med passionerade medarbetare och väldigt engagerade ägare. Det är nära till besluten.

Annons

Softhouse grundades 1996 av tre IT-konsulter som fortfarande är aktiva i bolaget. Idag omfattar koncernen 300 anställda och finns representerade i 10 svenska städer plus i Sarajevo i Bosnien. Dotterbolaget Softhouse i Småland har kontor i både Växjö, Jönköping och Kalmar.

– Totalt är vi 35 medarbetare, varav 20 i Växjö, berättar Åse.

Softhouse i Småland beskrivs av Åse som ett långsiktigt relationsbyggande IT-konsultföretag som är verksamt i alla branscher.

– Vi hjälper företag och organisationer att utveckla sin mjukvara. Det handlar om att skräddarsy lösningar som hjälper företagen att växa. Att till exempel ersätta flera olika IT-system till ett mer enhetligt, säkrare och effektivare. Eller att skapa hemsidor eller smarta app-lösningar. Bland annat har Softhouse utvecklat appen för Skånetrafiken.

Hur stora är Softhouse?

– Vi har två större kontor i Malmö och Karlskrona, där vi är relativt välkända.

I Växjö och övriga Småland är dock företaget än så länge ganska okänt, åtminstone för gemene man. Det vill Åse råda bot på.

– Ja, det är en av målsättningarna och något som lockade mig till Softhouse. Jag tycker om att påverka, skapa relationer och hitta lokala samarbetspartners. Tanken är att Softhouse ska bli ett namn på allas läppar. Jag brukar skämtsamt säga att vi ska bli världsledande i Småland.

Just varumärkesbyggandet är en viktig del i att kunna växa och bli en kraftfullare IT-aktör i Smålandsregionen. Även om omvärldsläget och den ekonomiska krisen har kylt ner marknaden något så har Åse goda förhoppningar om att 2024 ska innebära fortsatt god tillväxt.

– Vi ska öka synligheten, ha hög närvaro på marknaden och sätta Softhouse på den småländska kartan. Jag räknar också med nyanställningar under 2024 som ett led i att växa verksamheten.

Fakta

Fakta

Namn: Åse Thuveson.

Företag: Nytillträdd vd på Softhouse i Småland.

Finns: I Växjö med kontor på Kungsgatan. Har även kontor i Jönköping och Kalmar.

Anställda: 35 medarbetare, varav 20 i Växjö.

Ingår i koncern: Softhouse-koncernen finns i hela Sverige plus i Bosnien. Totalt med 300 mjukvaruutvecklare och designers.

Verksamhet: Utvecklar mjukvara åt företag. Är inte branschspecifik utan har kunder i alla sektorer.

Uppdrag som sticker ut: Har bland annat utvecklat Skånetrafikens app och byggt ett system för att hantera de många ekipage som checkar in på Rosenlunds camping inför Sweden Rock Festival.

Utmärkande för Softhouse i Småland: Vi är ett bra team med passionerade medarbetare och ägare. Att befinna sig i frontlinjen för utvecklingen av IT-branschen är också fantastiskt inspirerande.

På gång 2024: Vi ska fortsätta bygga varumärket och bli ett namn på allas läppar. Målet är att bli världsledande i Småland. Under året kommer vi också att göra nyanställningar.

Motto: We code the future.

Här saknas innehåll

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons