Annons
Växjö

Asylboendet avvecklas - hundratals ska flyttas

Växjö • Publicerad 29 juni 2018
Foto: Lars-Göran Rydqvist

I april i år kunde VXOnews rapportera om att asylboendet Q-hotell vid Fagrabäck i Växjö ska avvecklas. I takt med att färre asylsökande söker sig till Sverige har behovet av boende minskat och samtliga tillfälliga asylboenden ska avvecklas.

Den 31 juli ska sista utflytt från asylboendet i Växjö ha skett. Smålandsposten rapporterar att det den senaste tiden har varit stor rörelse kring asylboendet eftersom avvecklingen har inletts och Migrationsverket omplacerar de boende.

Annons

I våras hade asylboendet 323 belagda platser och ungefär 200 av dessa väntar på ett nytt boende. De kommer att placeras på nya boenden runt om i Sverige.

Det är Växjöföretaget APP, som bland annat bygger Icon Växjö, som äger fastigheten. De har storslagna planer för framtiden. Läs mer här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons