Annons
Växjö

Åtalad Växjöbo tog på sig sina solglasögon under rättegången – frias

Växjö • Publicerad 14 mars 2022
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten

En man från Växjö ska i mars förra året ha kört för fort på riksväg 30 i Sävsjö kommun. Han körde 101 kilometer i timmen på en 90-väg och fastnade på en fartkamera.

Växjöbon vägrade betala böterna och åklagaren tog fallet till tingsrätten. Växjöbon har nekat till att han kört bilen vid tillfället och menat att det måste vara någon av hans kollegor som satt bakom ratten. Föraren på fartkamerans foto bar solglasögon och för att bevisa sin oskuld hade Växjöbon med sig sina egna par solglasögon under rättegången. Syftet var att visa för domaren och nämndemännen att han inte liknande föraren på fotot med solglasögon. Tingsrätten kunde därefter konstatera att det inte fanns tillräckligt tydliga likheter mellan förarbilden och Växjöbons utseende. Han frias därför från anklagelserna.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons