GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Åtalas för olovlig körning med en månad kvar till uppkörningen

Mannen i 23-årsåldern ska olovligen ha kört från biblioteket i Växjö mot en parkering. Mannen stoppades av polis. Han ska ha uppgett att han saknar förarbevis och har en bokad uppkörningstid om en månad.
Växjö • Publicerad fredag 18:13
Foto: LENA GUNNARSSON, SMÅLANDSPOSTEN

Mannen har tidigare upprepat samma händelse och åtalas därför till grovt brott av olovlig körning. Åklagaren menar att det ska anses som ett grovt brott då händelsen har skett vanemässigt.

I vittnesmålet uppger mannen att han enbart skulle köra en kortare sträcka. Den 23-årige mannen ska ha lånat bilen av en kompis. Bilen skulle han bara flytta från biblioteket till en parkering i centrala Växjö. Mannen uppgav att han vid tillfället höll på att ta körkort och enbart hade en månad kvar till den inbokade uppkörningen på Trafikverket.

Nu åtalas han vid Växjö tingsrätt efter händelsen som inträffade i juli detta året för grovt brott av olovlig körning. Åklagarens föreslår en straffsumma på 50 dagsböter om 140 kronor.

Moa RisbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.