Annons
Växjö

Åtalas för olovlig körning med en månad kvar till uppkörningen

Mannen i 23-årsåldern ska olovligen ha kört från biblioteket i Växjö mot en parkering. Mannen stoppades av polis. Han ska ha uppgett att han saknar förarbevis och har en bokad uppkörningstid om en månad.
Växjö • Publicerad 5 augusti 2022
Foto: LENA GUNNARSSON, SMÅLANDSPOSTEN

Här saknas innehåll

Mannen har tidigare upprepat samma händelse och åtalas därför till grovt brott av olovlig körning. Åklagaren menar att det ska anses som ett grovt brott då händelsen har skett vanemässigt.

I vittnesmålet uppger mannen att han enbart skulle köra en kortare sträcka. Den 23-årige mannen ska ha lånat bilen av en kompis. Bilen skulle han bara flytta från biblioteket till en parkering i centrala Växjö. Mannen uppgav att han vid tillfället höll på att ta körkort och enbart hade en månad kvar till den inbokade uppkörningen på Trafikverket.

Annons

Nu åtalas han vid Växjö tingsrätt efter händelsen som inträffade i juli detta året för grovt brott av olovlig körning. Åklagarens föreslår en straffsumma på 50 dagsböter om 140 kronor.

Moa RisbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons