Annons
Växjö

Atea och IFK Växjö i gemensam satsning – startar ny verksamhet för barn och unga

Växjö • Publicerad 9 september 2022

I oktober startar Miniorlandslaget i friidrott. Initiativet är ett samarbete mellan Atea och IFK Växjö och innebär att barn och unga från så kallade idrottssvaga områden i staden får möjlighet att delta och engagera sig i friidrott samt bli en del av föreningslivet.

– Vi vill med detta samarbete och initiativ skapa möjligheter för barnen att prova på friidrott och bilda gemenskap med andra sportintresserade. Det är samtidigt viktigt att få ett stort engagemang från föräldrarna. Min förhoppning är att Miniorlandslaget ska väcka ett brinnande intresse för friidrott hos barnen och att det blir en ingång till ett långt och härligt friidrottsliv i vår förening, säger Mikaela Wieslander Mayer, klubbchef IFK Växjö.

Annons

Miniorlandslaget som startar på Araby Park Arena i Växjö ska träna ihop i tio veckor under hösten och tio veckor under våren. Deltagarna kan medverka kostnadsfritt och föräldrar som engagerar sig erbjuds utbildning inom både träning och ledarskap.

– Jag älskar idrott och har utövat flera olika sporter genom åren där bland annat löpning har följt med mig hela livet. Detta tror jag grundar sig i hur jag togs om hand om i unga år. Jag fick en trygg och välkomnade start med föräldrar som ställde upp och ledare som brann för att vi skulle utvecklas och ha roligt tillsammans. Detta är något som vi på Atea vill att fler barn ska få möjlighet till. Därför känns det fantastiskt att få starta upp Miniorlandslaget tillsammans med IFK Växjö, säger Lars Emilsson, platschef på Atea i Växjö.

Atea och IFK Växjös målsättning är att kunna starta upp på fler områden tillsammans med fler samarbetspartners.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons