Annons
Växjö

Återvändarskola införs i Växjö

Växjö • Publicerad 19 februari 2023
Björn Kleinhenz (V).
Björn Kleinhenz (V).Foto: Elvedin Basic

I Växjö finns det ett antal elever som har svårt att klara skolan. Flera av dem väljer att stanna hemma. Det handlar ofta om elever som har någon form av NPF-diagnos (Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar). Kommunen har tidigare testat olika sorters insatser som inte varit fruktsamma. I och med det så har eleverna förblivit hemma vilket gjort att de varken deltar i undervisningen eller når betygsmålen.

För att komma till bukt med problemet så ska Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet nu starta en så kallad återvändarskola.

Här saknas innehåll

Annons

– En återvändarskola ska nå elever som inte är i skolan eller elever med en problematisk frånvaro. Syftet med verksamheten är att eleverna ska komma tillbaka till skolan och fortsätta sin utbildning, säger Julia Berg, (S), ordförande i utbildningsnämnden i ett pressmeddelande.

Det kommer att satsas tre miljoner kronor på återvändarskolan under 2023. Tillsammans med över sju miljoner kronor i satsningar på elevhälsan så hoppas Björn Kleinhenz (V) att de ska kunna hjälpa fler elever som i dagsläget inte tar sig till skolan.

– Att införa en återvändarskola blir något helt nytt i kommunen, men detta har genomförts i andra kommuner med ett lyckat resultat och därför tror vi att vi kan nå framgång även i Växjö, säger Magnus Folcker (MP), ledamot av utbildningsnämnden i pressmeddelandet.

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons