Annons
Växjö

Åtta kandidater kvar till Jerringpriset – Anton Dahlberg utslagen

Växjö • Publicerad 22 december 2021
Seglarna Anton Dahlberg och Fredrik Bergström blev utslagna i första röstningsomgången till Radiosportens Jerringpris.
Seglarna Anton Dahlberg och Fredrik Bergström blev utslagna i första röstningsomgången till Radiosportens Jerringpris.Foto: DANIEL STILLER

Tretton kandidater har blivit åtta efter den första röstningsomgången i Radiosportens Jerringpris.

Växjökillen Anton Dahlberg och hans gast Fredrik Bergström tog ett VM-guld och ett OS-silver i segling under succéåret 2021, men prestationerna var inte tillräckligt övertygande för svenska folket och duon fick se sig utröstade i första omgången. De placerar sig på en elfteplats i tävlingen.

Annons

Kvar i kampen om det prestigefyllda priset är OS-guldmedaljören Daniel Ståhl som tränar och bor i Växjö sedan tio år tillbaka.

Röstningen pågår till den 17 januari då Jerringpriset delas ut på Idrottsgalan.

Kvarvarande kandidater som har chans att vinna Jerringpriset:

Daniel Ståhl, diskus, Armand Duplantis, stavhopp, Hopplandslaget, ridsport, Damlandslaget, fotboll, Tove Alexandersson, orientering, Philip Jönsson, skytte parasport, Nils van der Poel, skridsko, Jonna Sundling, skidor.

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons