Annons
Växjö

Åttaåring blev dödshotad på Växjöskola av arg mamma

Växjö • Publicerad 16 november 2021
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Nathalie Alvhäll Lindahl

En mamma till ett barn, som går på en skola i Växjö, har dömts för olaga hot vid Växjö tingsrätt sedan hon dödshotat en annan elev på skolan.

Den 37-åriga kvinnan besökte sin sons grundskola en dag i vintras, efter att hon hade fått veta att en elev på skolan hade bråkat med sonen. Enligt eleven, en åttaårig flicka, var kvinnan arg när de två möttes på skolgården och sa ”jag ska döda dig”.

Annons

37-åringen nekade vid rättegången att hon ska ha hotat flickan. Hon var på skolan för att prata med rektorn angående bråket. Men flickans berättelse får stöd av en anställd på skolan som berättade att han hörde kvinnan uttala dödshotet.

Den tidigare ostraffade 37-åringen döms nu till 3 500 kronor i dagsböter. Hon ska även betala 5 000 kronor i skadestånd till flickan.

Testa SMP digital plus: Två månader för två kronor

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i 2 månader för endast 2 kronor.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons