Annons
Växjö

Attackerade medpatient och försökte slita ut hans ögon

Växjö • Publicerad 25 december 2021
Rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö.
Rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö.Foto: Lars-Goran Rydqvist

En 28-årig man överföll en medpatient och försökte trycka ut hans ögon. Händelsen utspelade sig på rättspsykiatrin i Växjö i fjol. Den drabbade patienten fick föras till akuten och tappade synen på ena ögat i flera veckor.

Mannen har nu dömts vid Växjö tingsrätt för två fall av misshandel och hot mot tjänsteman. Tingsrätten skriver att mannen har begått gärningarna under påverkan av en allvarlig psykisk störning och han döms till fortsatt psykiatrisk tvångsvård.

Annons

Patienten som blev allvarligt skadad yrkade på 60 000 kronor i skadestånd, men domstolen beslutar att ersättningen ska uppgå till 11 300 kronor.

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons