Annons
Växjö

Avbrott i Wexnets stadsnät löst: ”Felet är nu åtgärdat”

Under torsdagseftermiddagen meddelande Wexnet att de haft driftstörningar på sitt bredband vilket berörde flertalet av deras kunder. Vid 18-tiden var felet åtgärdat.
Växjö • Publicerad 22 september 2022
.
.Foto: Jonas Engman

Vid klockan 16.14 uppstod ett avbrott i Wexnet stadsnät. Orsaken ska ha varit ett routing fel i Wexnets centrala utrustning.

Tekniker identifierade och löste störningen vilket gjorde att flera kunder fick tillbaka sin fiberanslutning vid 18-tiden på kvällen.

Annons

– Eftersom det var en central utrustning kan man förmoda att det var många som blev påverkade. Men exakt hur många vet jag inte. När det handlar om routerproblem så brukar det vara omfattande, säger Mats Bildh, affärsområdeschef på Wexnet.

Wexnet har gått ut med dett meddelande vid 18-tiden att det kommer att ta en stund innan alla kunder har fått tillbaka sin anslutning.

"Om du fortfarande upplever problem med din anslutning kan du prova att starta om din switch eller annan utrustning. Fungerar det ändå inte, vänta i 10 minuter och försök att starta om igen".

Även Wexnets hemsida låg nere under tiden det var driftstörning. Anledning till det var att sidan blev överbelastad enligt affärsområdeschefen.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Elvedin BasicSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons