Annons
Växjö

Avdelningar flyttas på sjukhuset i Växjö: ”Behöver arbeta på ett annat sätt för att klara våra utmaningar”

Växjö • Publicerad 27 januari 2024
Växjö lasarett.
Växjö lasarett.Foto: Elvedin Basic

Region Kronoberg vill flytta avdelningar på Centrallasarettet i Växjö. Kirurgklinikens avdelningar 33 och 34 kommer tillfälligt samlokaliseras i avdelning 34:s lokaler för att ge utrymme för medicinklinikens avdelning 3 att flytta in i 33:ans lokaler precis jämte medicinklinikens avdelning 5.

– Vi gör detta för att vi behöver arbeta på ett annat sätt för att klara våra utmaningar och bli hyroberoende. Med större vårdavdelningar kan vi samordna personalen på ett bättre sätt och får en bättre arbetsmiljö. Vi behöver förändra våra arbetssätt för att lösa vården för våra patienter, de vi är till för, säger Florence Eddyson Hägg, sjukhuschef.

Annons

Flyttarna ska påbörjas i februari och ett 60-tal medarbetare berörs direkt av flyttarna. På kirurgkliniken blir det till en början 25 vårdplatser.

– Just nu har avdelning 33 så få ordinarie sjuksköterskor och så stor del hyrsjuksköterskor att det inte går i egen kraft. Avdelning 33 kan till exempel inte ta in sjuksköterskestudenter i nuläget vilket är vårt viktigaste rekryteringsverktyg. Det är också svårt att garantera patientsäkerheten om man bara har hyrsjuksköterskor och ingen ordinarie sjuksköterska som borgar för kontinuitet i arbetssätt och kvalitet, säger Rickard Johansson, tillförordnad verksamhetschef för kirurgkliniken.

När medicinavdelning 3 flyttar in bredvid avdelning 5 ska avdelningarna samlokaliseras och få ett gemensamt personalutrymme i mitten. Målet på sikt är att det ska vara 16 vårdplatser per avdelning.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons