Annons

Balco gör rekordstor affär – köper upp koncern för 170 miljoner

Växjö • Publicerad 26 januari 2024
Camilla Ekdahl, är vd och koncernchef för Balco Group.
Camilla Ekdahl, är vd och koncernchef för Balco Group.Foto: Johan Persson

Det Växjöbaserade börsbolaget Balco Group köper upp Riikku Group Oy som är ett av Finlands ledande företag inom balkonginglasning. Balco går in som ägare direkt och köpeskillingen är på 15 miljoner euro, vilket motsvarar omkring 170 miljoner svenska kronor. Tre av miljonerna betalas genom en riktad nyemission av aktier till Riikkus tidigare ägare och de resterande miljonerna betalas med egen kassa.

– Förvärvet av Riikku Group är det hittills största som Balco Group har genomfört och stärker vårt erbjudande i Finland samt vår position som den marknadsledande balkongleverantören i Norden. Genom Balco Groups kompetens inom renovering ser vi stor potential att öka Riikkus försäljning inom detta segment. Vidare ser vi en god potential att sälja Riikkus produkter på våra andra marknader, säger Camilla Ekdahl, vd och koncernchef för Balco Group.

Annons

Riikku Group Oy grundades 2005 och är ett av Finlands två största balkonginglasningsföretag. Företaget sysslar främst med nybyggnation men säljer även inom renoveringssegmentet. I fjol omsatte koncernen omkring 40 miljoner euro.

Riikku, med en produktionsanläggning på cirka 7 500 kvadratmeter i finska Alavus kommer att drivas vidare av nuvarande ledning med Joakim Petersen-Dyggve som vd.

– Det känns inspirerande att få vara med på Balco Groups tillväxtresa och jag ser fram emot att få vara med och utveckla och stärka Riikku ytterligare, säger Joakim Petersen-Dyggve, vd för Riikku Group Oy.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons