Annons
Växjö

Balettklassikern Svansjön framförs i Växjö

Växjö • Publicerad 29 november 2021
Ryska nationalbaletten från Moskva. Pressbild.
Ryska nationalbaletten från Moskva. Pressbild.

Den Ryska Nationalbaletten från Moskva ger sig ut på Sverigeturné med balettklassikern Svansjön. Föreställningen är ett av de mest spelade verken genom tiderna och den 2 mars befinner sig dansarna på Växjö konserthus.

Föreställningens musik kommer från Pjotr Tjajkovskij. I huvudrollen återfinns balettdansösen Liudmila Titova som tidigare varit en framstående stjärna i Bolsjojbaletten och Moskvas stadsbalett.

Annons

Svansjön hade sin urpremiär på Bolsjojteatern i Moskva på 1870-talet. Sedan dess har den utsatts för otaliga omarbetningar, lokala arrangemang och även filmatiseringar.

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons