Annons
Växjö

Bandidos klubblokal byggs om

Växjö • Publicerad 22 oktober 2023
Flera myndigheter genomförde en större insats den 8 april mot Bandidos MC Sweden och deras klubblokal i en villa i Tegnaby.
Flera myndigheter genomförde en större insats den 8 april mot Bandidos MC Sweden och deras klubblokal i en villa i Tegnaby.Foto: Värends räddningstjänst

Den 8 april genomförde flera myndigheter en större insats mot Bandidos MC Sweden och klubblokalen i en villa i Tegnaby söder om Växjö. Det resulterade i förbud, straffavgift, en narkotikadom och utmätta bilar. Nu rapporterar Smålandsposten att det pågår en ombyggnation av villan för att klara brandskyddet.

Fastighetsägaren ska betala en byggsanktionsavgift på 16 642 kronor har kommunens miljö- och byggnämnd i dagarna beslutat. Anledningen är att bottenvåningen av villan gjorts om till en samlingslokal vilket innebär en så pass stor förändring av användningen av villan att det krävs ett bygglov, enligt kommunens bedömning.

Annons

Räddningstjänsten beslutade i våras att  förbjuda all form av användning av villan eftersom det fanns låsbara galler vid utrymningsvägarna, alltså huvudentrén och en altandörr. Innan villan får användas som samlingslokal ska flera åtgärder för att säkra brandskyddet vidtas.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons