Annons
Växjö

Bandidos klubblokal får inte användas

Växjö • Publicerad 20 april 2023
Bostadshuset som Bandidos MC Sweden använt som klubblokal i Tegnaby söder om Växjö.
Bostadshuset som Bandidos MC Sweden använt som klubblokal i Tegnaby söder om Växjö.Foto: Värends räddningstjänst

Bostadshuset som Bandidos MC Sweden använt som klubblokal i Tegnaby söder om Växjö får inte användas, skriver Smålandsposten. Det har Värends räddningstjänst beslutat efter en oanmäld tillsyn över lokalen i samband med den stora insatsen mot Bandidos i påskas där olika myndigheter medverkade.

Fastighetsägaren förbjuds helt att ha verksamhet i fastigheten på grund av allvarliga brister i brandskyddet. Det handlar om att de två utrymningsvägar som finns, huvudentrén och en altandörr, har låsbara galler. Räddningstjänstens bedömning är att det finns ”överhängande risk för allvarliga skador” på människors liv och hälsa om det börjar brinna i byggnaden.

Annons

Beslutet gäller med omedelbar verkan till dess att de låsbara gallren vid utrymningsvägarna tas bort. Om fastighetsägaren bryter mot förbudet kan det bli vite på 50 000 kronor vid varje tillfälle som byggnaden används, skriver Smålandsposten.

Räddningstjänsten menar att villan som enligt gällande bygglov ska användas som bostad över huvud taget inte är lämplig att användas som samlingslokal. Därför överväger räddningstjänsten ett totalförbud för att använda villan som en samlingslokal.

I samband med den stora insatsen under påskafton utmättes två fordon av Kronofogden, 40-talet portionsförpackade påsar med misstänkt amfetamin anträffades på tomten och flera personer misstänks för brott. En för ringa narkotikabrott, en för drograttfylleri och en för grov olovlig körning.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons