Bara hälften av eleverna i Växjö kommun ger skolmaten godkänt betyg

Växjö • Publicerad 13 maj 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: SIMON ELIASSON

Eleverna i Växjö kommuns skolor ger skolmaten bättre betyg i årets skolundersökningen som nu genomförts. Trots det ger bara cirka hälften av eleverna skolmaten godkänt betyg.

  • I årskurserna förskoleklass och upp till årskurs 6 har andelen som ger skolmaten godkänt betyg ökat från 59 procent 2021 till 63 procent år 2022.
  • I högstadiet har andelen som ger skolmaten godkänt ökat från 34 procent till 40 procent.
  • Resultatet för gymnasiet visar en ökning från 44 procent till 46 procent.

– Vi ser att det långsiktiga arbetet med att satsa på skolmaten har börjat ge resultat. Detta är ett kvitto på att vi är på rätt håll, men vi behöver arbeta vidare för att förbättra resultatet på framför allt högstadiet och gymnasiet, säger Andreas Olsson (C), ordförande i kommunstyrelsens organisations- och personalutskott.

Skolundersökningen genomförs i Växjö kommuns skolor varje år där eleverna får besvara enkätfrågor om hur det är i skolan och även vad de tycker om skolmaten.

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.