Annons
Växjö

Barn dog i mammans mage – förlossningen vården i Växjö anmäls: ”Skräckupplevelse”

Växjö • Publicerad 4 september 2022
Region Kronoberg.
Region Kronoberg.Foto: Elvedin Basic

Ett spädbarn ska ha avlidit under en förlossning till följd av felbedömning från läkare på Centrallasarettet i Växjö, enligt en anmälan från kvinnan till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo).

Den gravida kvinnan ska ha gått över tiden och kom in till sjukhuset med kraftiga blödningar och minskade fosterrörelser. Trots det valde läkarna att avvakta med förlossningen och spädbarnet ska ha kvävts ihjäl efter att ha fått navelsträngen virad runt halsen enligt anmälan. När kvinnans förlossningsvärkar började pressades barnet nedåt och navelsträngen drogs åt. Enligt kvinnans anmälan var hon tvungen att vänta i ungefär åtta timmar från att dödsbeskedet på barnet kom till att hon fick föda barnet naturligt.

Annons

Kvinnan har i sin anmälan uppgett att hon bedömde att sjukvårdspersonalen inte gjorde en bedömning utifrån hennes individuella situation utan en standardhantering.

”Vi är förkrossade, besvikna och förstår inte varför flera barn på förlossningen i Växjö avlider. Så ska det väl inte vara år 2022. Hela händelsen blev en skräckupplevelse, ja med rätta, en riktig skräckupplevelse”, skriver kvinnan i anmälan.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons