Annons
Växjö

Barn på elsparkcykel bröt foten vid krock – bilföraren frias

Ett barn på en elsparkcykel bröt foten när en bil backade på henne. Nu frias bilföraren från åtalet om vållande till kroppsskada.
Växjö • Publicerad 4 oktober 2022 • Uppdaterad 6 oktober 2022
Växjö tingsrätt.
Växjö tingsrätt.Foto: Nils Lindgren

Trafikolyckan som nu har lett till en friande dom vid tingsrätten inträffade i ett villaområde i centrala Växjö förra hösten. En kvinna och hennes barn, som är i tioårsåldern, färdades på en elsparkcykel på en cykelbana när de blev påkörda av en personbil som backade ut från villauppfarten. Barnet fastnade med sitt ena ben i bilens dragkrok och fick föras med ambulans till sjukhuset med en bruten fot.

Bilföraren, en kvinna i 50-årsåldern blev åtalad misstänkt för vållande till kroppsskada eftersom åklagaren menade att hon varit oaktsam vid olyckstillfället.

Annons

Nu frias hon dock i Växjö tingsrätt från åtalet.

Kvinnan berättade att hon tittade flera gånger när hon sakta backade och ingen av bilens rörelsesensorer reagerade, innan olyckan var ett faktum.

”Det är inte klarlagt att XX har varit oaktsam det sätt som krävs för ansvar till vållande till kroppsskada”, skriver rätten i den friande domen.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons