Annons
Växjö

Bastu och poolhus var svartbygge – Växjöpar döms

Växjö • Publicerad 15 december 2021
Bilden är en genrebild och har ingenting med händelsen att göra.
Bilden är en genrebild och har ingenting med händelsen att göra.Foto: MATHIAS BERGELD

Ett par från Växjö har dömts vid Växjö tingsrätt för brott mot områdesskydd. De har bland annat byggt en bastu, ett poolhus och en större gäststuga med trädäck utan bygglov på sin strandtomt vid Helgasjön. Det rapporterar Smålandsposten.

Anmälan om att paret uppfört flera olovliga byggnader vid sin fastighet kom in till Växjö kommun år 2019. När inspektörer från kommunen kom på besök noterade de flera byggnader som paret varken sökt bygglov för eller ansökt om dispens från strandskyddsbestämmelserna.

Annons

Enligt tingsrätten har parets agerande ”varit oaktsamt” och de båda döms för brottet. Både mannen och kvinnan finns i belastningsregistret sedan tidigare. Senast i höstas dömdes paret för smugglingsbrott, därför anser domstolen att påföljden som de fick då även ska avse det olovliga byggandet. Både kvinnan och mannen dömdes då till villkorlig dom med 75 timmars samhällstjänst var för smuggling.

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons