Annons

Båt stals utanför Växjö – ägaren åkte från Danmark för att hitta den

Växjö • Publicerad 29 oktober 2022
Foto från polisens förundersökning
Foto från polisens förundersökning

I augusti stals en båt som som stod uppställd på en trailer från ett fritidshus strax öster om Växjö. Fritidshuset ägs av en man som bor i Köpenhamn och han fick vetskap om stölden när en gps-sändare – som han hade gömt i ett fäste för fiskespön – indikerade att båten inte längre fanns vid hans hus utan befann sig på en adress i Växjö.

Mannen satte sig direkt i bilen och körde från Köpenhamn och han kunde via gps-sändaren hitta sin stulna båt och trailer, gömda under en presenning, i en villaträdgård i Växjö.

Annons

Efter fyndet ringde mannen polisen och en patrull ryckte ut till villan och tog godset i beslag.

Nu åtalas en man i 50-årsåldern som bor i villan vid Växjö tingsrätt misstänkt för häleri. Enligt åklagaren visste han om att båten och trailern var stulna och han ”har förvarat egendomen vid sin bostad”.

Mannen har i förhör nekat till att ha begått något brott och berättat att han köpte båten och trailern i god tro från en man efter att han sett en annonslapp om båten i entrén till Ica Maxi. Han betalade 11 000 kronor kontant och han hade inte kvar säljarens telefonnummer.

Snart väntar rättegång och den bestulne dansken yrkar 8 000 kronor i skadestånd för kränkning.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons