Annons
Växjö

Bensinmacken riskerar att tvingas stänga

Växjö • Publicerad 26 oktober 2022
Den före detta bilverkstaden på Bengtsgårdsvägen i Rottne används idag som föreningslokal. Den ligger för nära din-X mack, anser Värends räddningstjänst som beslutat att dra in tillståndet från och med den 1 november 2022.
Den före detta bilverkstaden på Bengtsgårdsvägen i Rottne används idag som föreningslokal. Den ligger för nära din-X mack, anser Värends räddningstjänst som beslutat att dra in tillståndet från och med den 1 november 2022.Foto: Lennart Ernstsson

Värends räddningstjänst har beslutat att dra in tillstånd för din-X mack i Rottne. Det innebär att det är slutsålt den 1 november om beslutet inte hävs innan dess.

Räddningstjänsten har gjort bedömningen att förutsättningarna för tillståndet att driva bensinmacken har ändrats sedan 2018. När tillståndet utfärdades för fyra år sedan var det en bilverkstad med försäljning av biltillbehör och -delar bredvid macken. Men nu hyr armbrytarklubben Iron Arms lokalerna och då är det andra regler som gäller.

Annons

– Vid tillsynen uppmärksammades det att det inte är en bilverkstad längre utan att det är en föreningslokal. Då ställs det helt andra skyddskrav, som avstånd till exempel, säger Åsa Andersson, vikarierande chef för avdelningen samhällssäkerhet på Värends räddningstjänst, till Smålandsposten.

Räddningstjänsten bedömer att det inte är ett betryggande avstånd mellan byggnaden och macken.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons