Annons
Växjö

Berusad kvinna slog två poliser i ansiktet – döms till fängelse

Växjö • Publicerad 18 november 2021
Arkivfoto.
Arkivfoto.Foto: LENA GUNNARSSON, SMÅLANDSPOSTEN

I våras slog en taxichaufför larm till polisen om en stökig kund. När polisen kom till platsen påträffade de kunden – en 41-årig kvinna. Kvinnan hade klätt av sig på överkroppen och sprang enligt polisen ”runt mitt på vägen och var allmänt sjövild”.

Kvinnan som var kraftigt berusad omhändertogs enligt LOB. När hon skulle placeras i fyllecellen gick hon till attack mot poliserna och slog dem både i ansiktet.

Annons

I Växjö tingsrätt friades kvinnan från åtalet om våld mot tjänsteman sedan rätten ansåg att 41-åringen var så full att hon saknade uppsåt till våldet. Det friade domen överklagades och nu har kvinnan dömts i hovrätten. Hon döms till en månads fängelse. Hon ska också betala 10 000 kronor i skadestånd till poliserna.

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons