Annons
Växjö

Berusad lastbilsförare döms till fängelse – för att ha kört fyra meter

Växjö • Publicerad 4 december 2021
Arkivfoto.
Arkivfoto.Foto: Linda Eliasson

Polisen fick en dag i oktober larm om att en utlandsregistrerad lastbil körde vingligt på riksväg 23, strax norr om Växjö. Polisen hittade lastbilen stillaståendes på en parkeringsficka. En provtagning visade att föraren av lastbilen – en 59-årig man – hade 1,95 promille alkohol i blodet. Mannen greps och häktades.

Nu döms han vid Växjö tingsrätt för grovt rattfylleri – för att ha kört fyra meter på parkeringsfickan. Detta eftersom tingsrätten anser att det inte går att fastställa om 59-åringen drack innan eller efter han stannat på p-platsen.

Annons

Straffet blir en månads fängelse. Eftersom mannen har suttit häktad sedan händelsen i oktober anses straffet vara helt verkställt.

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons